Recommend Print

Free-ebooks.net пусна безплатно електронни книги на испански автори

[Вторник, 20 Септември 2011г. 14:30ч.]

(2 гласа)

Книгите се предлагат в най-популярните формати, поддържани от компютри и мобилни устройства

Един от водещите в света доставчици на дигитално съдържание - Free-ebooks.net, предложи безплатно огромен брой художествена и научно-популярна литература на испански автори. Освен че предлага предварителен преглед на електронните книги в PDF и/или HTML формат, сайтът http://espanol.free-ebooks.net/ позволява и тяхното изтегляне в най-популярните формати, поддържани от компютри, четци за е-книги и др. мобилни устройства - а именно ePub, PDF и Mobipocket, след регистрация в него.

 

"Горди сме да служим на много националности", заявява Мартин Уелс, президент на издателството Paradise Publishers Inc., собственик на сайта Free-eBooks.net. Като цяло има огромно несъответствие в света между наличието на книги на английски и испански език и испаноговорящите хора са принудени да се насочват към сайтове, предлагащи е-книги на английски език, тъй като те са по-богати и полезни отколкто техните испански аналози, споделя още той.

 

Испанската общност е един от най-бързо растящите сегменти в световен мащаб и издателската индустрия признава нейното значение за растежа на сектора. През 2010 г. само в САЩ са живеели 50.5 млн. испанци, което представлява 16% от населението на света. Тяхната общност е нараснала с 15.2 млн. или 43% за периода 2000 г. - 2010 г. което представлява повече от половината от общия прираст на населението на САЩ през последните 10 години. През същия период бялото население без испанците остава почти непроменено, нараствайки само с 1.2%. (Източник: Бюрото по преброяване на населението на САЩ, Преглед на расата и произход на испаноговорящите: март 2010 г.)

Tags ePub
Facebook MySpace Twitter Google Bookmarks RSS Feed